חיפוש
 
לדף הבית >>     חינוך >>

תלמידים בנו רחפן

 

כלי הטיס שהפך להיות נגיש לכל, נכנס לתוכנית הלימודים בתיכון ומכללה טכנולוגית נעמ”ת * התלמידים לומדים לבנות אותו, להפעיל אותו, לצייד אותו בחיישנים לטיסה אוטונומית ולנתח את התמונות המתקבלות בשידור חי * מנהלת בית הספר: ”המראתו המוצלחת סימלה למעשה את הצלחת התלמידים במשימתם”

 

שעת צהריים, במרכז מגרש הספורט בתיכון ומכללה טכנולוגית נעמ"ת, רחפן מתחיל לנסוק אל על. לרגע זה נראה כמו עבירת משמעת חריפה של אחד התלמידים, אבל אפשר להירגע, מדובר ברחפן שנבנה כולו על ידי התלמידים וזאת במסגרת מגמת מכונות, בה התלמידים מתמחים בנושא רובוטיקה. בשנים האחרונות אנו עדים להתרחבות השימוש ברחפנים אם לצורכי משלוחים, תצפיות, צילום ועוד. כלי הטייס הבלתי מאויש נכנס יותר ויותר לחיינו במשימות אזרחיות וצבאיות. במסגרת לימודי הנדסת מכונות (התמחות תיב"מ) נחשפים תלמידי המגמה לנושא חדשני זה. מערכת החינוך בראשון לציון פועלת כל העת להתאים את תוכן הלימודים לטכנולוגיה שמשתמשים בה כעת ובעתיד ומכיוון שהרחפן תפס חלק בלתי נפרד בחיינו, הוא גם חלק בלתי נפרד מתוכנית הלימודים.

התלמידים לומדים את התהליך בניית הרחפן, יצירת סיבוב המדחפים על ידי מנועים כדי ליצור כוח עילוי להטסת הרחפן. כמו כן הרחפן הינו אוטונומי וניתן להטיסו באופן בעזרת GPS וחיישנים נוספים לנקודה נבחרת. התלמידים לומדים את ניתוח התמונות המתקבלות על גבי צג הטלפון הנייד מהמצלמה המחוברת לרחפן. הלימודים מלוויים בהבנת מערכות הבקרה והטיסה של כלי טייס באופן כללי ושל כלי טייס לא מאויש כמו הרחפן באופן פרטני.

מנהלת בית הספר, אראלה גליקמן שאול, מספרת כי התלמידים מגלים עניין רב באופן בניית והפעלת הרחפן והמגמה הזו הפכה לאחת המגמות המבוקשות בבית הספר "הייתה התרגשות גדולה בהפעלת הרחפן בפעם הראשונה. התלמידים השקיעו לילות כימים בבניית הרחפן והמראתו המוצלחת סימלה למעשה את הצלחת התלמידים במשימתם".

תיכון ומכללה טכנולוגית נעמ"ת ראשון לציון זכה בשנה האחרונה בפרס חינוך מחוזי  של משרד החינוך. התיכון הציג עד לפני כעשור אחוזי נשירה של כמעט 50 אחוז. מאז ועד היום עבר בית הספר מהפך דרמטי. המגמות הטכנולוגיות הובילו להישE2ים משמעותיים , הבוגרים השתלבו בתפקידים נחשקים בצבא ובהייטק, יותר תלמידים מסיימים עם זכאות לבגרות, תעודה טכנולוגית של משרד החינוך ותעודת קבלה להמשך לימודים טכנאים- הנדסאים. אבל אולי אחד הסממנים הבולטים ביותר לשינוי הדרמטי שעבר בית הספר הוא צמצום אחוזי הנשירה ל-2 אחוזים בלבד. "יש כאן עבודה אדירה" מספרת מנהלת בית הספר אראלה גליקמן שאול "בוגרים של בית הספר נמצאים בחברות הייטק גדולות כמו אינטל, בינת ועוד. מה שייחודי זה שאנחנו לוקחים תלמידים שלא באו לידי ביטוי בחטיבות הביניים ועושים איתם את המהפך בחטיבה העליונה".

 
 
 
 
פורום המומחים

פורום המומחים

סרטון 2 דקות

סרטון 2 דקות

מעגלי התמיכה של פורום המומחים

מעגלי התמיכה של פורום המומחים

 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
לשכת המסחר

 

מדורים