בזריזות ובקלות - מתכונים מהירים לחג הפסח
חג הפסח מתקרב בצעדי ענק ואחת השאלות שלא מעט אנשים שואלים את עצמם היא: כיצד הם דואגים לאוכל עבור המשפחה שלהם שיהיה גם מהיר וגם טעים. בחג הפסח אנשים מוצאים את עצמם רעבים יותר בשל העובדה שהם לא מעט מהימים בבית יחד עם הילדים וכן בשל העובדה שיש הגבלה מבחינת רק מאכלים שכשרים לפסח
חג הפסח מתקרב בצעדי ענק ואחת השאלות שלא מעט אנשים שואלים את עצמם היא: כיצד הם דואגים לאוכל עבור המשפחה שלהם שיהיה גם מהיר וגם טעים. בחג הפסח אנשים מוצאים את עצמם רעבים יותר בשל העובדה שהם לא מעט מהימים בבית יחד עם הילדים וכן בשל העובדה שיש הגבלה מבחינת רק מאכלים שכשרים לפסח. חשוב שתדעו כי ניתן להכין מגוון מאכלים טעימים, משביעים וכמובן כשרים לפסח. במאמר הבא תקבלו כמה מתכונים טובים לפסח שקל להכין וטעים לאכול.
מתכון לבורקס תפוחי אדמה מדפי אורז
מי מאיתנו לא אוהב בורקס? אם חשבתם שבפסח אתם צריכים לוותר על הבורקס מכיוון שהוא לא כשר לפסח, כדאי שתחשבו שוב. הכנה של בורקס תפוחי אדמה מדפי אורז תספק לכם את הבורקס הטעים ביותר גם בפסח:
מצרכים נדרשים:
כוס ורבע מים (מהברז) לטבילת הדפים
ביצה
למלית תפו”א:
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
כף שמן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) + כף שמן + שומשום
כיצד מכינים?
בכדי להכין את המלית יש לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות ולהניח אותן בסיר קטן. ממלאים מים עד לכיסוי, מכסים את הסיר ומבשלים את הכל על אש בינונית כאשר המטרה היא שתפוחי האדמה יתרככו. לאחר מכן מסננים אותם ממים ומועכים אותם לפירה. יש להוסיף כף של שמן זית, חצי כפית של מלח ומעט פלפל שחור ולתת לתערובת להתקרר.
בצלחת עמוקה ורחבה יש לערבב את הביצה עם כוס ורבע מים. יש לטבול כל דף אורז במים לפרק זמן של 15 עד 20 שניות.
לאחר מכן מניחים את דף האורז על משטח עבודה ומניחים באמצע כף מהמלית שהכנתם. מגלגלים לצורה של סיגר ולאחר מכן מקפלים את הקצוות פנימה בכדי שתתקבל צורה של מלבן.
מניחים את כל הבורקסים שיצרתם על משטח אפייה בתבנית גדולה עם נייר אפייה משומן כאשר הצד המקופל צריך להיות כלפי מטה.
מערבבים במקביל בקערה חלמון ושמן ומברישים את החלק העליון של הבורקס. כמו כן, מפזרים מעל שומשום.
מחממים תנור ל 180מעלות ואופים את הבורקסים במשך כ30 דקות.
מתכון לפשטידת מצות ובשר
המצרכים הנדרשים:
תבנית אינגליש קייק
3.5 מצות
שליש כוס מים רותחים
בצל בינוני קצוץ
250 גרם בשר טחון
תיבול לבשר: חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח ומעט פלפל שחור
3 ביצים גדולות
תיבול לתערובת: שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור.
כיצד מכינים?
בשלב הראשון יש לפורר את המצות ולהניח בקערה. יש להוסיף שליש כוס של מים רותחים ולערבב עד שהמים נספגים במצות.
בשלב השני יש לחמם מחבת רחבה עם 2-3 כפות של שמן, יש לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות, להוסיף את הבשר הטחון, לפורר ולערבב במשך כמה דקות עד שהבשר מתבשל. מתבלים בחצי כפית של פפריקה מתוקה, בשליש כפית של מלח ובקצת פלפל שחור. לאחר מכן מסירים מהאש ומצננים קלות.
בשלב השלישי מה שנותר הוא לאפות את כל התערובת בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, להוציא ולהנות מפשטידה נפלאה.
מצה מטוגנת
אחד המתכונים הקלים והטעימים ביותר בפסח הוא מתכון למצה מטוגנת:
רכיבים נדרשים:
4 מצות
2 ביצים גדולות
3 כפות חלב או מים
שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
כיצד מכינים?
בשלב הראשון יש להרטיב מצות מתחת לברז כ20 שניות ולהניח אותן בתוך מגבת לחה במשך 10 דקות עד רבע שעה עד שהם מתרככים בצורה חלקית.
בשלב השני יש לחתוך כל מצה ל4 רבעים.
יש לטרוף את הביצים בצלחת יחד עם מלח, פלפל שחור וחלב
כל שנותר הוא לחמם מחבת עם שמן, לטבול את המצות ולטגן אותן משני הצדדים.
אם אתם צריכים רעיונות נוספים, לחצו כאן למתכונים לחג פסח שאפשר להכין בקלות >
קרדיט תמונה: UNSPLASH