חיפוש
 
לדף הבית >>     צרכנות מקומית - ראשלצ >>

איך מתנהל עצמאי שהוא גם שכיר

 

החוק בישראל מכיר במספר צורות של תעסוקה כגון: עוסק פטור, עוסק מורשה, חברה בע”מ, שכיר וכן עצמאי ושכיר יחד ולכן, ישנם שילובים אפשריים שונים כגון: עצמאי שהוא גם שכיר, עוסק פטור שעובד במקביל גם כשכיר, עוסק מורשה ושכיר ואפילו בעל חברה שהוא גם שכיר

 

החוק בישראל מכיר במספר צורות של תעסוקה כגון: עוסק פטור, עוסק מורשה, חברה בע"מ, שכיר וכן עצמאי ושכיר יחד ולכן, ישנם שילובים אפשריים שונים כגון: עצמאי שהוא גם שכיר, עוסק פטור שעובד במקביל גם כשכיר, עוסק מורשה ושכיר ואפילו בעל חברה שהוא גם שכיר. ניתן לומר כי אחת האפשרויות להגדיל הכנסה ולחיות כיום ברווחה כלכלית היא שילוב בין עצמאי לשכיר וזאת מאחר ושכירים רבים במשק המקומי אינם מצליחים להגיע לשכר שמספק אותם מבחינה כלכלית. רבים נאלצים לשלב עבודה נוספת בכדי להגיע להכנסה שמאפשרת להם לחיות בצורה טובה ולהגשים את החלומות שלהם. לרוב השכיר יעבוד שעות נוספות לאחר שעות העבודה שלו אצל המעסיק כאשר כעצמאי הוא יכול לעבוד בתחום זהה לתחום העיסוק שלו כשכיר או בתחום אחר לחלוטין.

חשוב מאוד שכל עצמאי שהוא גם שכיר, ידע כיצד להתנהל בצורה טובה ונכונה הן כשכיר והן כעצמאי וזאת בכדי שהעבודה שלו לא תפגע בשום תחום. כמו כן, חשוב מאוד שכל עצמאי שהוא גם שכיר יכיר היטב את כל הזכויות והחובות שנלוות למעמד שלו הן ברשות המיסים, הן בביטוח הלאומי וכן מבחינת מיסים ותוספת שיש לשלם לביטוח הלאומי, לזכויות כגון: אבטלה,, חופשת מחלה ועוד.

כיצד מתנהלים מול מס הכנסה?

באופן כללי, חשוב לדעת כי מדרגות המס לשכירים ועצמאים בישראל הן דומות. מס הכנסה מחשב את סך ההכנסה של עצמאי ושכיר יחד והנישום יידרש לשלם מס הכנסה בהתאם למדרגות המס שנקבע בתקנות. כמובן שהתקנות משתנות משנה לשנה ועל כן, חשוב להתעדכן במדרגות המס בכל שנת המס. ניתן לעדכן את המעסיק לגבי פתיחת עסק ועבודה כעצמאי במקביל לעבודה כשכיר, יחד עם זאת לא תמיד מעדכנים את המעסיק וזאת מאחר שיש מעסיקים חוששים להעסיק עובד שהוא גם עצמאי בשל החשש כי הוא לא יהיה מספיק מחויב למקום העבודה.

כיצד מתנהלים מול ביטוח לאומי?

עצמאי שהוא גם שכיר חייב בתשלומים לביטוח הלאומי בהתאם להכנסה המרבית שלו. יש לשלם לביטוח הלאומי החל מגיל 18 ועד שפורשים מהעבודה כאשר עובד עצמאי חייב בתשלום לביטוח הלאומי בשיעור 2.87 אחוזים מחלק ההכנסה שלו עד 60 אחוזים מהשכר הממוצע ו12.83 אחוזים מחלק ההכנסה שמעל השכר הממוצע. כמו כן, עצמאי ושכיר יחד צריך לשלם ביטוח בריאות למוסד לביטוח הלאומי בשיעור של 3.1 על חלק מההכנסה שהיא עד 60 אחוזים מהשכר הממוצע ו17.83 אחוזים מהחלק שמעל 60 אחוזים מהשכר הממוצע. כשכיר הוא נדרש לשלם 3.5 אחוזים מחלק השכר שעד 60 אחוזים מהשכר הממוצע והמעסיק משלם עבור השכיר 3.55 אחוזים עד 60 אחוזים מהשכר הממוצע, על החלק בשכר שמעל 60 אחוזים מהשכר הממוצע השכיר משלם 12 אחוזים והמעסיק משלם 7.6 אחוזים.

 חובות וזכויות של עצמאי שהוא גם שכיר

שכיר זכאי לדמי אבטלה לעומת עצמאי שלא זכאי לדמי אבטלה ולכן השילוב של עצמאי ושכיר גם יחד עלולים לגרום לקשיים במימוש הזכויות כשכירים. עצמאי שהוא גם שכיר חייב לנהל את העסק שלו על פי התקנות המחייבות עליו להגיש דיווחים בזמן, הוא יכול לבצע הנהלת חשבונות לבד באמצעות תוכנת חשבונית אונליין ועליו להפיק חשבוניות מס או קבלות בהתאם לצורת ההתאגדות העסקית. שכיר שהוא עצמאי מסוג עוסק פטור רשאי להפיק רק קבלות בעוד ששכיר שהוא עצמאי מסוג עוסק מורשה או חברה בע"מ חייב להפיק חשבוניות מס וכן עליו להגיש דוח שנתי ודוחות נוספים.

בכדי להתנהל בצורה הטובה ביותר מול רשויות המס, הביטוח הלאומי וכן לנהל את החובות והזכויות של עצמאי שהוא שכיר, חשוב מאוד להיעזר ברואה חשבון מקצועי ומנוסה, אשר מכיר את המעמד החוקי של עצמאי שהוא שכיר ויכול לסייע לו להתנהל בצורה נכונה מבחינה חוקית.

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
 
פורום המומחים

פורום המומחים

גורגיט

גורגיט

מעגלי התמיכה של פורום המומחים

מעגלי התמיכה של פורום המומחים

 

 

 

ברקי יש לי שאלה
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים