חיפוש
 
לדף הבית >>     צרכנות מקומית - ראשלצ >>

לא רק האוכל - מה הופך מסעדות לייחודיות?

 

בראשון לציון יש שפע של מסעדות איכותיות, אשר לכל אחת את הקסם שלה. אז למרות שהשף הוא לגמרי פרמטר שהופך את המסעדה ל- MUST, יש עוד גורמים שהופכים את החוויה הקולינרית ליותר מרק קולינרית. החל מעיצוב ועד לשמות של המנות, הנה כמה דברים שהופכים מסעדות לייחודיות

 

 בראשון לציון יש שפע של מסעדות איכותיות, אשר לכל אחת את הקסם שלה. אז למרות שהשף הוא לגמרי פרמטר שהופך את המסעדה ל- MUST, יש עוד גורמים שהופכים את החוויה הקולינרית ליותר מרק קולינרית. החל מעיצוב ועד לשמות של המנות, הנה כמה דברים שהופכים מסעדות לייחודיות.

בחירת שמות למנות עם טוויסט

כולנו יודעים שהרבה לפני שאנו מזמינים אתה המנה אנו כבר מתחילים להרגיש את החוויה. לכן בחירה של מנות עם ניחוחות זרים, קופירייטינג טוב או מעט מעוף, יכולים לעשות את ההבדל בין מסעדה רגילה לכזו שלא תרצו לפספס. שימו לב שאפילו תרגום פשוט של המנות בין עברית לצרפתית יכול לעשות את ההבדל: מה תעדיפו  לאכול תפוח אדמה או פום דו טר?

בחירה בתפריט ייחודי

אם כבר דיברנו על השמות של המנות, חשוב להבין כיצד התפריט שלנו ייראה וגם ירגיש. כלומר, דווקא בעידן שבו עסקים רבים הפכו את התפריטים שלהם לקוד QR או לטבלט נייד, שווה להשקיע ולהיות מיוחדים. על ידי הדפסת תפריטים ייחודיים ניתן להגיע לתוצאות נהדרות ולהפיק חווית אירוח נפלאה, הרבה לפני שהמנה הראשונה הוגשה.

בחירה בתאורה נכונה

מסעדות הן לא רק מקום לאכול בו הן מקום שבו אנשים נפגשים ורוצים להיראות במיטבם. על ידי משחק של אור וצל תוכלו ליצור חללים קסומים במסעדה שלכם ולהפוך אותה לסופר מיוחדת. בחירה של נברשות שונות, עוצמות תאורה משתנות וערבוב בין נורות לבנות לצהובות יותר – מאפשרים ליצור אין ספור אפשרויות.

שימוש בסכו"ם איכותי

לא במקרה יש בעלי מסעדות שדואגים לייבא את המזלגות והסכינים שלהם מארצות אחרות או ממעצבים בעל שם עולמי. האיכות של חומרי הגלם שמשתקפים בכל סכו"ם, הסגנון העיצובי של כל מזלג ומידות הנוחות של כל כפית – יוצרים את תחושת ה- WOW  אצל הסועדים. לכן, בדרך כלל בעלי מסעדות רבים יבקשו סטים שאין להשיג אותם במגזר הפרטי.

שולחנות וכיסאות שווים

ממש כמו בעניין הסכו"ם, גם כאן נדרשת משב עמוקה והחלטה באיזה קו עיצובי בוחרים. האם יוצרים מראה אקלקטי עם רהיטים שנרכשו משווקים שונים ברחבי העולם או דווקא בוחרים משהו סולידי בקווים נקיים.  בכל מקרה, המפגש בין הנוחות, הפונקציונליות והדקורטיביות כאן הוא שם המשחק ולכן בעלי מסעדות רבים מתייעצים עם סטייליסטים ומעצבים בכדי ליישם את החזון שלהם.

הקפדה על סגנון לבוש העובדים

למסעדות בעלות שם יש סטנדרטים גבוהים בבחירת צוות העובדים, אבל גם בלוק שאותו הם לובשים. המטרה היא ליצור חוויה אשר משלימה את הסגנון הקולינרי של המקום וניתן לראות זאת בבחירת החולצות והסינרים של הצוות. אגב, גם המצב שלהם צריך להיות ללא דופי, החל מרמת המארחת ועד לרמת הסו שף הזותר ביותר במסעדה.

*** מאמר זה נכתב בשיתוף עם המומחים של סטיקי – בית דפוס דיגיטלי.

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
 
פורום המומחים

פורום המומחים

גורגיט

גורגיט

מעגלי התמיכה של פורום המומחים

מעגלי התמיכה של פורום המומחים

 

 

 

ברקי יש לי שאלה
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים