חיפוש
 
לדף הבית >>     צרכנות מקומית - ראשלצ >>

איזה חומר הכי מתאים עבור מוצרי אפייה?

 

במטבח של כל עקרת בית יש תבשילי אפייה. הן מבשלות פשטידות, מאפינס וקאפקייקס, לזניה, תבשילים ומנות אחרות. כיום, עבור תבשילים אלו ניתן להשתמש בתנור, במיקרוגל ואפילו על המבער

 

במטבח של כל עקרת בית יש תבשילי אפייה. הן מבשלות פשטידות, מאפינס וקאפקייקס, לזניה, תבשילים ומנות אחרות. כיום, עבור תבשילים אלו ניתן להשתמש בתנור, במיקרוגל ואפילו על המבער. העיקר הוא לבחור מוצרי אפייה מהחומר הנכון. החומרים הפופולריים ביותר עבור כלי אפייה הם זכוכית עמידה בחום, קרמיקה, סיליקון, פורצלן עמיד בחום, ברזל יצוק, פלדה ואלומיניום. בנוסף, יש מגוון רחב של מוצרים חד פעמיים עבור אפייה, לרוב הם משמשים עבור קאפקייקס, עוגות ומתוקים אחרים.

מאילו חומרים עשויים מוצרי אפייה?

לזכוכית יש עמידות טובה בחום, אך יחד עם זאת היא שבירה למדי ואינה מתאימה כלל ללהבות פתוחות. ברזל יצוק עמיד בחום ושומר על טמפרטורה, כלומר הוא מסוגל לשמור על חום לאורך זמן. עם זאת, הוא די כבד ולגמרי לא מתאים לבישול במיקרוגל. אין צורך לשמן תבניות סיליקון - לעיתים נדירות נשרף בהן משהו, אבל הסיליקון רגיש לשפשוף וחפצים חדים. תבניות קרמיות נראות נהדר ואינן משנות את טעם האוכל, אך קל לשבור אותן. לפורצלן יש את אותם יתרונות וחסרונות, אבל הוא לא חומר גלם זול.

מאיזה חומר גלם נבחר מוצרי אפייה?

כדי לבחור מוצרי אפייה נכון, אתם צריכים לשקול לא מעט גורמים. העיקריים שבהם הם מה אתם הולכים לבשל ואיך: על הכיריים, בתנור, במיקרוגל או בתנור רגיל.

 

בישול בתנור- כלי אפייה ובישול חייבים לעמוד בקריטריון מרכזי אחד – להיות עמידים בפני חשיפה ממושכת לטמפרטורות גבוהות. מחבתות ברזל יצוק, קרמיקה, אלומיניום או סגסוגת מתכת עם ציפוי מונע הידבקות מתאימות ביותר לתנור. חומרים אלו עמידים בחום ועמידים בטמפרטורות גבוהות. ניתן להשתמש גם בסיליקון, אך רק אם אתם מתכוונים לבשל בטמפרטורה שאינה עולה על 240 מעלות צלזיוס.

עבור מיקרוגל- עדיף לבחור כלי בית  מזכוכית עמידה בחום, קרמיקה או סיליקון. לא ניתן להשתמש בכלי מתכת במיקרוגל. בבחירת תבנית קרמית מומלץ לשים לב למראה. לא צריכים להיות אלמנטים דקורטיביים מוזהבים או מצופים כסף על הכלי. האפשרות האידיאלית היא קרמיקה מונוכרומטית. במיקרוגל האפייה מתבשלת מהר יותר מאשר בתנור ולכן עדיף לבחור כלים עם דפנות אחידות ולא עבות במיוחד - כך התבשיל ייאפה בצורה אחידה יותר. אין להשתמש בכלי מתכת במיקרוגל!

איזו תבנית אפייה לבחור?

אם אתם מתכננים לבשל בתנור האפשרות הטובה ביותר היא תבנית ברזל יצוק. 

אם אתם מבשלים בתנור ובמיקרוגל, ושוטפים את הכלים במדיח, עדיף לבחור בקרמיקה או בזכוכית עמידה בחום. מדובר בחומרים קלים לניקוי בהם המנות נאפות בצורה די אחידה.

אם ברצונכם להוציא במהירות ובקלות מאכלים מוכנים מהתבנית, כדאי לבחור בכלים בציפוי נון סטיק או תבניות סיליקון. ניתן להשתמש בתבניות סיליקון במיקרוגל ובתנור בטמפרטורות של עד 240 מעלות צלזיוס. תבניות בציפוי נון-סטיק אינן מתאימות למיקרוגל, אך מתאימות לתנור. 

אם אתם עדיין מתלבטים ולא בטוחים מאיזה חומר כדאי לכם לרכוש מוצרי אפיה, חברת הומי, המייבאת כלי בית ומוצרים למטבח, ישמחו לתת לכם שירותי ייעוץ והכוונה מקצועיים. תוכלו לעיין בקטלוג המוצרים המגוון של חברת הומי, ולהתרשם ממגוון המוצרים, מאיכות הייצור שלהם וכמובן מהמחירים המשתלמים!

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
 
פורום המומחים

פורום המומחים

גורגיט

גורגיט

מעגלי התמיכה של פורום המומחים

מעגלי התמיכה של פורום המומחים

 

 

 

ברקי יש לי שאלה
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים